torsdag 27 mars 2014

Folkpartiet Blekinge nekar Sd gruppledare medlemskap


Sveriges liberala parti är till för alla de som delar våra grundläggande liberala värderingar och som står för ett öppet och fritt samhälle där varje individs lika värde bejakas. Sverigedemokraterna är vår raka motsats. De står för stängda gränser och intolerans.

Igårkväll tog Folkpartiets styrelse i Blekinge beslutet att neka medlemskap till förre detta ordförande och gruppledare i Sverigedemokraterna i Olofström Thomas Fredriksson.

Ett medlemskap i Folkpartiet står öppet för var och en som "omfattar en liberal samhällsåskådning, om vederbörande inte är ansluten till annat politiskt parti eller annars särskilda skäl talar emot".

Att på några dagar gå från att vara ordförande och gruppledare för Sd till att vara medlem och se sig som kandidat till kommun och landsting på valbar plats är inte trovärdigt. Beklagar att Fp Olofström och Thomas Fredriksson själv inte ser detta.

Styrelsen ansåg att det föreligger särskilda skäl för att inte bevilja Thomas Fredriksson medlemskap. Thomas själv har behållit alla de uppdrag som han sitter för på Sd-mandat och har inga planer på att lämna dessa. Helt orimligt.


Har precis gjort följande inlägg på sociala mediet facebook.

Fp Blekinge har nekat förra Sverigedemokraternas gruppledare i Olofström medlemskap för att han fortfarande sitter på flera SD mandat i både Region Blekinge och Landstinget. Inte värre än så menar jag som ordförande i Folkpartiet Blekinge. Ordförande i Olofström går ut och kallar oss i styrelsen för rasister Varför frågra BLT: "Varför kallar du länsförbundet rasister?
– De nominerar inte mig till riksdagslistan trots att jag har flest röster, säger Erika Nagy. " Ibland räcker det inte med att få röster (hon fick inte flest, men många) ibland måste man hålla med om partiets politik för att få företräda det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar