söndag 28 september 2014

Studentexamen kräver hårt arbete...inte lagstiftning!

Håller med Jan Björklund i hans nyhetsbrev om S och MP:s utspel om att göra gymnasieskolan obligatorisk...väldigt sumpigt förslag (uttryck som kommer fram strax innan midnatt en söndagskväll).

Björklund:

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har idag presenterat ett förslag om att göra gymnasieskolan obligatorisk för alla. Det innebär att den rödgröna utslagningsmaskinen på skolområdet nu är igång.

Tiotusentals ungdomar hoppar varje år av gymnasiet. Att lagstifta om att alla ska gå treårigt gymnasium kommer inte att hjälpa dessa ungdomar. En studentexamen kräver hårt arbete och studiemotivation och den går inte att lagstifta fram.
De rödgröna vill lagstifta om obligatoriskt gymnasium och vill samtidigt att alla elever, oavsett om de går teoretiskt program eller yrkesprogram, ska bli högskolebehöriga. Sverige kommer att bli det enda land i världen som kräver att alla elever ska bli universitetskompetenta.

De rödgröna partierna borde inse att människor är olika. Vi kan inte ha ett skolsystem som stöper alla i samma form och där målet är att alla ska bli akademiker. Vi borde satsa mer på lärlingar och införa lärlingsutbildningar enligt europeisk modell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar