torsdag 13 december 2012

Svar till Björn Svensson angående ”Kristna Liberaler”


Svar till Björn Svensson angående ”Kristna Liberaler”


Nätverket Kristna Liberaler i Folkpartiet är liksom ”Gröna liberaler” och ”HBT Liberaler” ett nätverk för att trycka på Folkpartiet i dess politiska riktning. Vi i Kristna Liberaler vill lyfta fram socialliberalismen. Vi vill stå upp för dem som inte har någon röst i samhället och som inte kan stå på barrikaderna och kämpa: De glömda barnen i missbrukarfamiljer. De gömda barnen i flyktingfamiljer etc. Vi driver frågor som: Nolltollerans för självmord och religionsfrihet.

För oss är inte Religion farligt, det är vår utgångspunkt. För oss är det heller inte okej att samla en del ord, ”googla dem” och ta det som oemotsagd fakta. Detta är för mig vad du fick utrymme att göra i din insändare ”Kristna Liberaler?” Björn Svensson. Du googlade fram exempel där personer med en religiös stämpel på sig begått brott för att underbygga ditt resonemang om att religion visst är farlig.

Vår utgångspunkt är en annan. Först är vi människor, sedan väljer vi om vi är intresserade av hockey, naturkunskap, är ateister eller som i vårt fall kristna. Ett mål med nätverket är att ”tagga ner” den hetsiga debatt och åsikter som förs kring religion. Sedan finns det tyvärr ett missbruk inom det mesta i vårt samhälle. Så även inom religion. Men det är inte vår utgångspunkt, lika lite som utgångspunkten för en fotbollsintresserad torde vara fotbollshuliganerna. Även de vill nog fokusera på själva fotbollen, se den som ofarlig och sätta det goda som fotboll för med sig i centrum.

Nu går vi in i juletid och i den debatten ville vi understryka att vi tycker att det ska ske en förändring i skollagen och därmed i skolverkets tolkning av skolavslutningar i religiösa lokaler. Detta för att förtydliga vad som kan och inte kan ske och därmed kyla ner den hetsiga debatt som uppkommer vid varje terminsslut.

Delar gärna med mig mer om vad Kristna Liberaler är och kämpar för.

Anna Ekström
Ordförande Kristna Liberaler
Folkpartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar