lördag 17 november 2012

Pressmeddelande ang Sea Tourism Forum 2014 till Blekinge


Baltic Sea Tourism Forum 2014 till Blekinge


Besöksnäringen utvecklas starkt i Östersjöområdet. Tillväxten ökar och alltfler i området får ekonomi för att besöka och turista i området.

I denna utveckling måste Blekinge vara berett att konkurrera om besökarna. Blekinge har mycket att erbjuda och mycket att erbjuda. Folkpartiet vill därför att Blekinge arrangerar Baltic Sea Tourism Forum 2013 alternativt 2014.

Alltsedan 2008 har Baltic Sea Tourism Forum inbjudit besöks/turismnäringen i östersjöområdet till kunskapsöverföring, utbyte av information, samråd och samarbete. Forumet syfte är att stärka samarbetet i hela Östersjöregionen, vara en röst i frågor som rör turism och ekonomin kring densamma och också till att utveckla, tillvarata och implementera besöks/turismnäringen i alla sina dela mer effektivt och tillvarata dess potential för tillväxt i regionen. Detta är också något som varit viktigt i EU:s östersjöstrategi (EUSBSR) och dess projekt ”Priority Area Tourism”.
 

Årets Baltic Sea Tourism Forum arrangeras den 14-15 november i Rostock av Mecklenburg – Vorpommern Tourist Board (i sin roll som koordinator av ”Priority Area Tourism”). År 2013 kommer Visit EastDanmark att arrangera forumet. Forumet samlar ett stort antal ansvariga inom besöks/turismnäringen, internationella experter och representanter från främst EU. I årets forum kommer Europé 2020 strategy och EU programme period 2014-2020 stå i fokus.


Baltic Sea Forum riktar sig främst till deltagare


* Från turismsarrangörer

* Projektledare och andra deltagare i besöks/turismprojekt i Östersjöregionen

* Nationella, regionala och lokala aktörer inom branschen – såväl privata som offentliga - experter och forskare inom området

* Till utbildare av aktörer inom näringen


Antalet deltagare i forumet beräknas uppgå till över 200.


Forumet har aldrig arrangerats i Sverige och från flera håll har frågan väckts om inte någon svensk region vill åta sig arrangemanget 2013 alternativt 2014.

Arrangemanget ger stora möjligheter att synliggöra marknadsföra Blekinge på plats för ett stort antal aktörer inom besöksnäringen och påvisa praktiskt hur lätt man idag kan besöka
sydostsverige.

 Forumet blir en riktad marknadsföring som blir ett alternativ till annan pågående marknadsföring. Det attraktiva Blekinge får en chans att visa upp sig!

Folkpartiet ser gärna att region Blekinge åtar sig värdskapet för arrangemanget 2013 alternativt 2014 som ett led i arbetet för ett attraktivare Blekinge.



Anna Ekström (Fp)
Ledamot och Gruppledare i Region Blekinge

Bo Löfgren (fp) 
Ersättare i Region Blekinge och rapportör inom projektet Attraktionskraft Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar