onsdag 14 augusti 2013

Fortsatt kamp för Musik i Blekinge

Idag har vi arbetsutskott igen. Förra onsdagen fick vi reda på att Christina (s) och Anna-Lena (regiondirektör) var beredda på att låta Musik i Blekinge vara kvar.

Jag vill dock att hela lokalfrågan ska tillbaka till Regionstyrelsen och inte fortsätta ligga på delegation
och la ett yrkande om detta. Detta stöttades av Lennarth (m).

Och efter vidare diskussioner la även Lennarth ett till yrkande i samma led.

Till våra två yrkanden som röstades ner av S och C la vi till följande röstförklaring:

Röstförklaring §3 RSAU 2013-08-07
Beslutet om flyttning av delar av verksamheten till två olika byggnader på Gräsvik med Musik i Blekinge kvar i befintliga lokaler vid Kungsplan överensstämmer inte helt med de intentioner regionstyrelsens hade med sitt beslut i § 30 av RS 2012-04-25. Någon total kostnadsbild för flyttkostnader och hyra har inte presenterats trots att det efterfrågats. Det ursprungliga behovet var större ytor för kansliet, inte mindre som det verkar bli nu. När vi har begärt en plan över vilka rum medarbetarna ska sitta i för att se om alla får plats så får vi inte det med hänvisning till att det inte är en fråga för politiker. Den psykosociala undersökningen som är genomförd har ännu inte sammanställts och analyserats.
Regionstyrelsen har delegerat till regiondirektören att fatta beslut i lokalfrågan i samråd med regionstyrelsens arbetsutskott. Regionstyrelsen bör informeras om att det under dessa samråd i ett års tid har rests invändningar från ledamöter i arbetsutskottet, vilka inte fått genomslag i den lokalplan som regiondirektören är på väg att genomföra. Det har också ställts frågor som inte besvarats.
Eftersom någon komplett lokalplan fortfarande efter ett år inte presenterats är vi bekymrade över att det finns risk att de nya lokalerna inte överensstämmer med regionstyrelsens intentioner, att kostnadsbilden är oklar både på lång och kort sikt och att vi inte fått det underlag som behövs för att bilda oss en uppfattning om huruvida lokalerna till sin beskaffenhet är de rätta för verksamheten. Eftersom en flytt tar arbetstid i anspråk och kostar pengar finns det anledning att överväga om man inte ska backa hela beslutet.
Med våra respektive yrkanden, vilka båda röstades ner av majoriteten i arbetsutskottet, ville vi markera detta och ge regionstyrelsen en möjlighet att överväga den lokalförändring som nu är på väg att genomföras. Vi bedömer att frågan borde väckts vid regionstyrelsens nästa sammanträde den 4 september.
 Anna Ekström (Fp)
Lennarth Förberg (M)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar