onsdag 14 augusti 2013

Motion - Marknadsför Blekinge vid region/länsgräns


Denna motion har vi lämnat in till Region Blekinge och efter votering fått bifall!


Till Regionstyrelsen Blekinge

Marknadsför Blekinge vid region/länsgräns

E22 löper tvärs genom Blekinge och är den hårdast trafikerade vägen i Blekinge. Flera resande till och från Blekinge liksom internationell trafik via hamnarna i Karlskrona och Karlshamn nyttjar E22 och även övriga riksvägar i regionen.

E22 går i nära hela sin längd inom regionen utanför kommuncentra och visar inte för resenärer regionens charm och attraktivitet. Inte blir det heller bättre av att regionen dåligt marknadsför sina företräden som natur, skärgård, världsarv muséer etc.

Blekinge – Sveriges trädgård - har så mycket att erbjuda. Sveriges trädgård är inte synonymt med blommor och trädgård utan så mycket mer; hav, skärgård, lands- och skogsbygd städer och samhällen. En trädgård med möjligheter till kvalitativa upplevelser, rekreation, utbildning och arbete. Hur marknadsförs/exponeras allt detta och mer därtill för privatas resenärer alternativt för dem som reser i affärer eller övrigt å yrkets vägnar?

Vi menar att i mångt och mycket vänder Blekinge ryggen åt dessa resenärer på våra större vägar.
Trafikverket har anlagt fina och attraktiva rastplatser längs E22. Så finns exempelvis en i Bröms. (Torsås kommun) och en i Sölvesborg (Ynde). Utmärkta platser för att marknadsföra Blekinge!
Vi föreslår att region Blekinge i samråd med Trafikverket, region Skåne och regionförbundet Kalmar samt berörda kommuner på båda sidor om länsgränsen tar initiativet till att gemensam marknadsföring av respektive region/län sker av respektive berörd gränsregion under 2013 samt att de blir bemannade under besöksnäringens högsäsong.

Folkpartiet förslår med vad som ovan framförts

att regionstyrelsen beslutar att inför 2013 genomföra en utredning i samråd med angränsande regioner och Trafikverket om hur nämnda rastplatser kan användas för att gemensamt marknadsföra Blekinge län/Kalmar län och region Blekinge/region Skåne.

Anna Ekström (Fp) Bo Löfgren (Fp)
Region Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar