onsdag 14 augusti 2013

Motion Arrangera 6th Baltic Sea Tourism Forum 2013

Regionstyrelsen i Region Blekinge biföll vår (Fp) motion om att ansöka att 
Arrangera 6th Baltic Sea Tourism Forum 2013!  Men med anledning av tiden söker vi inför 2014!
 


Till Regionstyrelsen i Region Blekinge    (motion skriven 1 okt 2012, det tar tid för behandling)
6th Baltic Sea Tourism Forum 2013 I Blekinge


Alltsedan 2008 har Baltic Sea Tourism Forum erbjudit besöks/turismnäringen till utbyte av information, utbyte, samråd och samarbete. Forumet syfte är också att stärka samarbetet i hela Östersjöregionen, vara en röst i frågor som rör turism och ekonomin kring densamma och också till att utveckla, tillvarata och implementera besök/turismnäringen i alla sina dela mer effektivt och tillvarata dess potential för Östersjöregionen. Detta är också något som varit viktigt i EU:s östersjöstrategi (EUSBSR) och dess flaggskepp Priority Area Tourism. Baltic Sea Tourism Forum arbetar aktivt och väldigt nära koordinatorn för Priority Area Tourism.

5th Baltic Sea Tourism Forum arrangeras i år (2012) av Mecklenburg –Vorpommern Tourist Board,, State Chancellery Mecklenburg-Vorpommern (i sin roll som ckoordinator av Priority Area Tourism) och Visit EastDanmark samt med stöd av ett antal internationella experter. I årets forum kommer Europé 2020 strategy och EU programme period 2014-2020 stå i fokus.

Baltic Sea Forum riktar sig till deltagare

* Från turimsarrangörer
* Projektledare och andra deltagare i turismprojekt i Östersjöregionen
* Nationella, regionala och lokala aktörer inom besöksnäringen
* Privata turismarrangörer inom branschen samt experter inom området
* Till utbildare av aktörer inom näringen

Antalet deltagare i forumet beräknas uppgå till över 200.

Forumet har aldrig arrangerats i Sverige och från flera håll har frågan väckts om inte någon svensk region vill åta sig arrangemanget 2013 alternativt 2014.. Arrangemanget ger stora möjligheter att marknadsföra den egna regionen för ett stort antal aktörer inom besöksnäringen.

Årets forum äger rum den 14-15 november i Rostock.

Folkpartiet ser gärna att region Blekinge åtar sig värdskapet för arrangemanget 2013 alternativt 2014 som ett led i arbetet för ett attraktivare Blekinge.

Folkpartiet föreslår därför
att Regionstyrelsen beslutar att anmäla sitt intresse för att arrangera 6th Baltic Sea Tourism Forum i Blekinge 2013 vid kommande möter med forumet.



Anna Ekström (Fp) Bo Löfgren (fp)
Region Blekinge  


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar