tisdag 6 april 2010

Imorn 7:de april bestäms ödet för Marinmuseumest ubåtsutbyggnad

Marinmuseum i Karlskrona har ansökt om EU-stöd till finansieringen av en ubåtstillbyggnad.

Projektet kallas:

EN VÄRLDSUNIK UPPLEVELSE...

Ibland måste vi höja blicken!


Två speciella ubåtar planeras att tas in under tak. Detta är på många sätt världsunikt då få ubåtar tagits upp och satts till bevarande (tror det finns på ett ställe i världen).

HMS NEPTUN -En delvis Karlskronabyggd ubåt som tagits ur bruk. Neptun var bland annat med då U 137 gick på grund här i skärgården.

HAJEN -Svenska flottans första ubåt. Hajen ligger idag utomhus vid sidan av Marinmuseumet på den platsen det är tänkt att tillbyggnaden ska ske!


Jag tror på ubåtstillbyggnaden. Det är minst lika attraktivt att se på Gusav Vasas skepp i Stockholm att se och gå in i ubåtar i Karlskrona!

Hoppas att de beslutande imorgon också ser värdet i detta projekt. Inte bara historiskt utan också för Blekinge.


Marinmuseumet hade 2009 195 000 besökare och räknar med att i år ha över 200 000. 30% av dessa är utländska besök/turister (många tyskar, även polacker är en ökande grupp).

Med tillbyggnaden räknar museumet med ett ökat besöksantal med 30 000 personer första året 20 000 andra och 15 000 tredje. Varje besökare i Karlskrona spenderar i genomsnitt 1000 kronor.... då kan vi själva räkna ut vad det skulle betyda för näringslivet i Karlskrona/Blekinge.

Ubåtstillbyggnaden gör Blekinge ännu mer attraktivt!

...jag har inte ens varit inne i en ubåt...hoppas jag får möjligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar