tisdag 15 juni 2010

Blekinge och Karlskrona Visionsprogram 2010!

Igårkväll fick Vincent följa med på medlemsmöte. Vi i Karlskrona skulle ta vårt Visionsprogram.

Ett kul och ibland livfullt möte när vi diskuterade olika sakfrågor att driva i Kommunen.

En av de frågor som diskuterades var Mikael Anderssons förslag att införa en P-skiva på Trossö. Att människor kan (likt i Ronneby) parkera avgiftsfritt i två timmar. Detta för att gynna affärshandeln i centrum. Handeln har en tendens att flyttas ut till stora köpcentrum i Vedeby/Lyckeby etc och folk åker inte in till stan... inte när man kan komma åt bra affärer med gratis parkering närmare. Något som missgynnar ett levande centrum

Bo Löfgren debatterade emot P-skiva "Vem ska betala gratisparkeringen? Pensionärerna? Skolan? Nej, sattsa dessa pengar på att bygga ut lokaltrafiken." (fritt citat).

Jag håller med Mikael. Igårkväll vann Bo Löfgrens sida, vi har till detta valet inte skrivit in att vi vill införa P-skiva på Trossö. Däremot är vi några i partiet som tycker detta och kampen kommer fortsätta. Jag är mycket för en utbyggd kollektivtrafik. Samtidigt inser jag att priserna på denna måste sänkas drastiskt för att människor ska tycka det är värt att ställa bilen! Plus att jag ser värdet i att ha ett levande centrum, vem ska betala för att ha butiker öppna på Trossö under den tid vi inte har turism? Är det inte redan så att många saker inte ens går att få tag på på Trossö, affärer som har flyttat ut från stan till köpcentran utanför.

Hann inte vara med på hela mötet, bara till åtta ungefär. Sen började ögonen hänga lite väl på Vincent och jag insåg att en övertrötthet skulle komma om vi inte gjorde ngt snart, som att hitta en säng att sova i:)

Här är Karlskronas och Blekinges visionsprogram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar