måndag 28 juni 2010

Dag 1 Kajakkampanj Sölvesborg-Pukavik

Sju timmars paddling! Det är dagens resultat för att ta oss från Sölvesborgs gästhamn till Pukavik, Alholmens camping.

Helt otroligt väder att paddla i idag!

Vi startade 0820 från Tredenborgs udde. Kom fram till gästhamnen innne i Sölvesborg strax innan presskonferensen.

Efter pressträffen kände vi oss grymt taggade att komma iväg. Vincent skulle bara ha lite mat först:)

10:00 - Nu kör vi!

Första etappen blev i lite lagom motvind. Vi kan tänka oss att det kan blåsa bra mycket mer än vad det gjorde idag, lite motvind gjorde oss taggade att ta i mer:)

13:00 Framme vid Nogervik och lunchstopp. Mot alla odds var kajaktävlande Hampus Bergquist (Ordf. Liberala Ungdomsförbundet i Blekinge) mer stel efter en förmiddag i kajaken än jag! (Vi lyckades tajma in Vincent, han vaknade strax innan vi var framme)

Vi passade på att prata lite med förbipasserande och dela ut flygblad. Vi pratade bl.a. om mindre skolor som lagts ner, det är inte en helt lätt fråga alltid. Mindre skolors vara eller icke vara. Speciellt om vi vill ha en levande landsbygd.

15:00 I kajakerna igen -Mot Pukavik

18:40 Framme Pukavik, Alholmens camping (efter 30 min dissorienteringssväng i Norjesund) . Hampus lyckas svänga till kajaken och slutar dagen med ett bad:) Som äldre och mer otränad (i nuläget efter graviditet och killen är trotts allt bara 5 mån (knappt) gammal) såg jag detta som en fin gest att han fick ta första doppet. Tack Hampus:)

Vi har tagit lite bilder längs vägen. Uppkopplingen här klarar dock inte av att lägga upp dem...hoppas på bättre täckning längre fram.

Imorn väntar en supertidig dag. Vi ska förbi både Mörrum och hela Karlshamns skärgård. Preliminär avfärd: 07:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar