torsdag 17 juni 2010

På förekommen anledning: Klart vi ska vara stolta svenskar...det är inte det som är frågan

Frågan är vad vi har för underliggande agenda när vi använder orden!

Bra uttal av Emanuel Norén i Sydnytt ikväll. Erika Nagby har tryckt disktrasor med ett utstuderat SD citat (just: Våga vara Svensk) och tycker att hon driver Liberal Folkpartipolitik...Klart att vi ska våga vara svenska men det är inte det som är frågan!... Att integrationen är misslyckad...ja det är vi överens om med SD...men där slutar likheterna!

Eric Ullenhag, vår partisekreterare har uttalat sig i frågan idag. Skönt och klokt!


Folkpartiet vill utveckla SFI. Analfabeter och högt utbildade människor ska inte behöva sitta i samma klassrum. SFI lärarna ska vara utbildade och behöriga. SD vill lägga ner SFI... hur leder det till en bättre förståelse för varandra...språket är jätteviktigt!

SD förespråkar assimilering. Jag förespråkar inkludering! (har tidigare skrivit om assimilation etc)
En partikamrat har tyvärr åsikten om att assimilering är ok

Jag är likt Ullenhag kritisk mot att kritisera att Sverige är öppet mot omvärlden. Jag tror på en fri arbetskraftinvandring....att stänga den dörren innebär att människor smugglar sig in för att jobba svart och under dåliga förhållanden...det är att utnyttja andra människor...och det är inte att var stolt svensk med svenska gurkor... skriv det på en disktrasa: Fri Arbetskraftinvandring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar