onsdag 23 juni 2010

Minst 7 karensdagar för egenföretagare -FEL!

Förstår inte hur en ökning från noll till minst sju karensdagar ska öka "Tryggheten för företagare" DET ÄR UPP ÅT SKOGEN! Att egenföretagare ska behöva vara sjuka en hel vecka innan de får ersättning...och vilken ersättning sen!? Ersättningen räknas på vad en företagare tar ut i "lön" dvs. inte på omsättningen inom företaget...räkningar som finns även vid ett sjuktillstånd.

Hur kan detta öka tryggheten? Hur ska en egenföretagare någonsin kunna vara sjuk!? Fel fel fel fel...det behövs mer Socialliberalism i dagens regering!


Den ökade tryggheten ska ligga (bl.a.) i att kostnaderna för försäkringen blir lägre...ungefär 0,74% lägre (eller var det 0,78% har inte pappret framför mig)....inte stora skillnader...ingen stor trygghet!

Tillbaka med möjligheten att ta 0-1 karensdagar! Det är sjukt svårt ändå att vara sjuk som egenföretagare och inte gå i konkurs...för vem jobbar i ett egenföretag när du själv inte gör det!?

1 kommentar:

  1. Lägsta antalet karensdagar var inte 0 utan 1, det har feltolkats. Nu är lägsta antalet karensdagar 7. Ett antal andra förbättringar har tillkommit, som inom detta med tillfällig föräldrapenning. Detta är en beslutad politisk förändring som är genomförd av vår borgliga regering. Därför har jag svårt att tro att den är genomförd utan att det har förankrats med företagsorganisationer. Går att läsa mer om: Trygghetssystemen för företagare på: http://www.regeringen.se/sb/d/5709/a/142647

    SvaraRadera